http://katalogs.lv/adazu-pasvaldibas-policija
Ādažu pašvaldības policija
Pārskats par Ādažu pašvaldības policijas paveikto no 9. līdz 15.septembrim
2013-09-18

Laika periodā no 2013. gada 9. līdz 15.septembrim Ādažu pašvaldības policija saņēmusi 53 informācijas, kas saistītas ar sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un uzraudzību, sastādījusi 17 administratīvā pārkāpuma protokolus. Pagājušā nedēļā Ādažu vidusskolā tika organizēta drošības nedēļa, kuras laikā katru dienu garajā starpbrīdī skolā atradās divi pašvaldības policijas darbinieki, tika uzraudzīti un skaidroti skolas iekšējie kārtības noteikumi, gan jaunajiem skolniekiem un viņu vecākiem, gan tie atgādināti vecāko klašu skolēniem.

Nedēļas laikā tika sastādīti septiņpadsmit administratīvā pārkāpuma protokoli:

  • trīs par Latvijas valsts karoga novietošanas noteikumu pārkāpšanu;
  • trīs par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā;
  • viens par dzīvošana ar nederīgo personu apliecinošu dokumentu;
  • viens par dzīvošanu bez deklarētas dzīvesvietas;
  • viens par pārvietošanos ar a/m bez ikgadējās tehniskas apskates;
  • viens par personas pases nevērīgu glabāšanu;
  • trīs par izvairīšanos dzīvniekus reģistrēt pašvaldībā;
  • divi suņu saimniekiem par suņu turēšanas noteikumu pārkāpšanu;
  • viens par makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Pagājušā nedēļā tika uzsākta administratīvā lietvedība par sadzīves atkritumu izmešanu sabiedriskā vietā. Tika uzsāktas vairākas lietvedības par pārkāpumu pret īpašuma īpašnieku, kas neievēro to, ka normatīvie akti nosaka, ka ja īpašumus uz noteiktu vai nenoteiktu laiku ir neapdzīvots vai kuros nenotiek saimnieciskā darbība, ir jānovērš nepiederošu personu iekļūšanu un uzturēšanos, teritorijas iežogošanu un jānodrošina, lai šie objekti nebojātu ainavu un netraucētu blakus esošo īpašumu lietošanu. Kā arī tika uzsāktas lietvedības pret nekustamā īpašuma īpašniekiem, kas pie sava īpašuma ceļa malā zālienā novieto akmeņus, jo tādejādi ir uzskatāms, ka ir aizsprostota ceļu zemes nodalījuma josla.

Nedēļas laikā tika sagūstīti un nogādāti divi klejojoši kaķi apzīmēšanai un sterilizācijai Ādažu veterināra klīnikā un pagājušā nedēļā tika informēti Juglas dzīvnieku patversmes darbinieki par nepieciešamību uzstādīt slazdu suņu ķeršanai Ilķenē un izbraukt ķert vienu suni uz Kadagu.

Nedēļas laikā tika veiktas profilaktiskas pārrunas ar vairākas personām par pārmērīgu alkohola lietošanu un trijos gadījumos personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

9.septembrī dežūrmaiņas patruļas laikā tika pamanīta guļoša persona, noskaidrojot personību un pārbaudot personas datus izrādījās, ka personai nav deklarētas dzīvesvietas un derīga personu apliecinoša dokumenta, kā arī pati persona sabiedriskā vietā atradās 2.4 promiļu alkohola reibumā.

9.septembrī tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu mājas dzīvokli, kur norisinājies ģimenes sadzīviskas konflikts, kā rezultātā vienai personai sagriezta roka, savukārt otrai izsists zobs. Situācijas noskaidrošanas rezultātā izrādījās, ka nevienai no personām vienam pret otru nekādu pretenziju nav, kā arī no medicīniskās palīdzības personas atteicās.

10.septembra vakarā tika saņemts izsaukums uz Līgo parku un zvanītāja paziņoja, ka parkā uz soliņa ir atradusi mobilo telefonu un LR pasi. Noskaidrojot īpašnieku un uzaicinot ierasties pašvaldības policijā viņam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par nevērīgu personu apliecinošu dokumentu glabāšanu, par ko paredzēts naudas sods līdz pat 250 Ls.

Pagājušā nedēļā pašvaldības policija kopā ar sociālo dienestu apsekoja kādu adresi par kuru bija informācija, ka bez vecāku pienācīgas aprūpes atrodas nepilngadīgs bērns. Pārbaudes rezultātā sakarā ar to, ka vecāki bija alkohola reibumā no ģimenes tika izņemts 5 mēnešus vecs zīdainis un nogādāts bērnu krīzes centrā.

13.septembrī tika saņemta informācija, ka metālu pieņemšanas punktā viens aizdomīgs vīrietis gribēja nodot apšaubāmas izcelsmes elektrolīnijas vadus. Pēc sniegtā apraksta nekavējoties tika atrasta un aizturēta persona un nodota Valsts policijas darbiniekiem lietvedības nodrošināšanai.

14.septembrī tika saņemta informācija, ka Ādažu poligonā Saulkrastu novada pusē mežā pazudis kāds 1929.gadā dzimis vīrietis.

15.septembrī tika saņemta informācija, ka Gaujā pie karjera- notiek nelikumīga zvejniecība. Ierodoties notikuma vietā uz pontona tika sastapta persona, kura pārkāpa makšķerēšanas noteikumus.

Nedēļas nogalē tika saņemtas vairākas informācijas par ģimenes konfliktiem, kuri izcēlušies alkoholisko dzērienu iespaidā, par sabiedriskā miera traucēšanu, tas ir par skaļu uzvedību un trokšņošanu vēlās vakara stundās.

Ādažu pašvaldības policija vēlreiz aicina visus autovadītājus un vecākus no rītiem pie mācību iestādēm pievērst īpašu uzmanību ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai, kā arī atcerēties, ka jābūt īpaši uzmanīgiem pie gājēju pārejām un autobusu pieturām. Kā arī lūdzam tos vecākus, kas savus bērnus nogādā līdz izglītības iestādei ar automašīnu, bērnus no auto izsēdināt tikai speciāli ierīkotos stāvlaukumos, kas atrodas un ir pieejami katrā virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem un būtu iecietīgiem pret rīta drūzmēšanos pie skolas.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā