http://katalogs.lv/adazu-udens
Ādažu Ūdens, SIA
Projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ādažos” ieviešana tuvojas noslēgumam
2013-09-18

Projekta ietvaros Ādažu ciemā tika izbūvēti kanalizācijas un ūdensapgādes tīkli, rekonstruētas kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī nodotas ekspluatācijā jaunas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Pašreiz tuvojas noslēgumam ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves darbi Kadagā, Ādažos un Lukstos. Būvdarbus ūdens ieguves uzlabošanai Kadagā, kā arī ūdensapgādes tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu Ādažos, Kadagā un Lukstos veic SIA „Siltums Jums”. Paplašinot kanalizācijas tīklu tiek likvidētas attīrīšanas iekārtas Kadagā un Lukstos, tādējādi projekta teritorijas visus notekūdeņus novadīs uz jaunajām Ādažu attīrīšanas iekārtām pie Gaujas. Pašreiz tiek pabeigta Ādažu ciema ūdensvada tīkla paplašināšana Draudzības, Pirmās un Liepavotu ielas posmos, turpinās pašteces kanalizācijas cauruļvadu izbūve Parka ielā. Ir pabeigti kanalizācijas spiedvadu izbūves darbi Parka ielā Ādažu ciemā, Lukstos un Kadagā.

Satiksmes ierobežojumus Draudzības ielā Ādažu  ciemā pilnībā paredzēts likvidēt 2012.gada oktobrī. SIA „Siltums Jums” kanalizācijas sūkņu stacijas rekonstrukcijas, kā arī ūdens atdzelžošanas stacijas, otrā pacēluma sūkņu stacijas izbūves darbus Kadagā un ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanas darbus paredzējis pabeigt līdz 2012.gada beigām.

Ir pabeigti  neizmantojamo artēzisko aku tamponēšana darbi,  tuvojas noslēgumam 2.pacēluma sūkņu stacijas un rezervuāra, kā arī jaunas atdzelžošanas stacijas ēkas  Krastupes ielā 6, Ādažos būvniecības darbi, kurus  veic pilnsabiedrība „Aquatica Waterworks Latvia”.  Pēc būves nodošanas ekspluatācijā uzlabosies dzeramā ūdens kvalitāte Ādažu ciemā, kā arī tiks nodrošināta droša un kvalitatīva dzeramā ūdens ražošana un piegāde. Darbus šī līguma ietvaros paredzēts pabeigt līdz 2012. gada beigām.

SIA „Ādažu Ūdens” ikdienā izmanto šī projekta ietvaros ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma palīdzību  iegādāto jauno mobilo kombinēto hidrodinamisko mašīnu uz MAN TGM bāzes ar dalītu tvertni, kura paredzēta vienlaicīgi kanalizācijas tīklu augstspiediena skalošanai un nogulšņu aizvākšanai, kā arī kanalizācijas sūkņu staciju un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu apkopei.

Finansiāli projekts tiek atbalstīts no Kohēzijas fonda, valsts un Ādažu pašvaldības budžetiem, kur lielākā daļa ir Eiropas Savienības piešķirtais finansējums.

Projekta ietvaros Kohēzijas fonda un valsts budžeta finansējuma saņēmējs ir SIA „Ādažu Ūdens”, kas nodrošina projekta realizāciju.

Projekta administratīvo, tehnisko un vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā