http://katalogs.lv/adazu-udens
Ādažu Ūdens, SIA
Uzlabota dzeramā ūdens kvalitāte Ādažos
2013-09-18

Projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ādažos” ietvaros uzlabota dzeramā ūdens kvalitāte Ādažos. 2012. gada nogalē Ādažu ciemā pabeigti neizmantojamo artēzisko aku tamponēšanas darbi un Krastupes ielā 6 izbūvēta 2.pacēluma sūkņu stacija un ūdens rezervuārs, kā arī jaunas atdzelžošanas stacijas ēka. Šos būvniecības darbus veica pilnsabiedrība „Aquatica Waterworks Latvia”. Jaunās iekārtas ir uzlabojušas dzeramā ūdens kvalitāti Ādažu centra un Stapriņu ciemos.

Kadagā pabeigti divu esošo artēzisko aku rekonstrukcijas darbi, divu ūdens rezervuāru, 2. pacēluma sūkņu un ūdens attīrīšanas staciju izbūves darbi. Paveiktie darbi ļāvuši uzlabot dzeramā ūdens kvalitāti Kadagas ciemā.

Projekta ietvaros Ādažu ciemā tika izbūvēti kanalizācijas un ūdensapgādes tīkli, rekonstruētas kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī nodotas ekspluatācijā jaunas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

Šī gada beigās Kadagā, Ādažos un Lukstos veikti rekonstrukcijas darbi ūdensapgādes tīklam 1,36 km un kanalizācijas tīklam 2,2 km garumā, no jauna izbūvēti 0,73 km ūdensvada un 4,6 km kanalizācijas tīklu. Būvdarbus ūdens ieguves uzlabošanai Kadagā, kā arī ūdensapgādes,kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu Ādažos, Kadagā un Lukstos veica SIA „Siltums Jums”. Paplašinot kanalizācijas tīklu, tika likvidētas attīrīšanas iekārtas Kadagā un Lukstos, tādējādi projekta teritorijas visus notekūdeņus turpmāk novadīs uz jaunajām Ādažu attīrīšanas iekārtām pie Gaujas. Pabeigta Ādažu ciema ūdensvada tīkla paplašināšana Draudzības, Pirmās un Liepavotu ielas posmos, kanalizācijas cauruļvadu izbūve Parka ielā, Podnieku ielā, Kadagā; kanalizācijas spiedvadu izbūves darbi Parka ielā Ādažu ciemā, Lukstos un Kadagā.

2012.gada Projekta iepirkumu procedūru rezultātā tika ietaupīti finanšu līdzekļi, kas ļaus līdz 2013.gada maijam veikt uzlabojumus kanalizācijas sistēmā Draudzības ielā un Attekas ielā .

Finansiāli projekts tiek atbalstīts no Kohēzijas fonda, valsts un Ādažu pašvaldības budžetiem, kur lielākā daļa ir Eiropas Savienības piešķirtais finansējums.

Projekta ietvaros Kohēzijas fonda un valsts budžeta finansējuma saņēmējs ir SIA „Ādažu Ūdens”, kas nodrošina projekta realizāciju.

Projekta administratīvo, tehnisko un vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

SIA „Ādažu Ūdens” aicina iedzīvotājus izmantot iespēju pieslēgties pie centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīkla.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā