http://katalogs.lv/brocenu-novada-pasvaldiba
Brocēnu novada pašvaldība
Swedbank piedāvā interaktīvā testā pārliecināties par sagatavotību pārejai uz eiro
2013-09-23

No šodienas Swedbank mājas lapā iedzīvotājiem ir iespēja noskaidrot, cik mierīgi katrs var justies par pāreju uz eiro, aizpildot interaktīvu testu “Vai vari būt mierīgs par eiro?”. Tā mērķis ir iedzīvotājiem vienkāršotā veidā sniegt padomus par ērtāko pāreju uz eiro un informēt par to, kā tā ietekmēs bankas pakalpojumus. Interaktīvais tests ir pieejams Swedbank mājas lapā www.swedbank.lv.

Informācija par eiro arī Swedbank Draugiem.lv filiālē un telefonbankā

Turpmāk iedzīvotājiem būs iespēja visus jautājumus par ērtāko pāreju uz eiro noskaidrot arī Swedbank Draugiem.lv filiālē. Tajā izstrādāta konsultāciju sadaļa “Jautājumi par eiro”, kurā filiāles darbinieki atbildēs uz visdažādākajiem jautājumiem, kā vislabāk sagatavoties pārejai uz eiro. Swedbank Draugiem.lv filiālē varēs arī iepazīties ar visbiežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildēm par eiro ieviešanu.

 

Jau no augusta Swedbank telefonbankā iedzīvotājiem pieejama informatīvā sadaļa par eiro ieviešanu un ar to saistītajiem bankas pakalpojumiem. Piezvanot uz Swedbank telefonbankas numuru 67 444 444 un izvēloties 4. sarunu tematu, ikviens var noklausīties ierakstu ar būtiskākās informācijas apkopojumu –  par norēķinu kontiem un kartēm, aizņēmumiem un uzkrājumiem –, kā arī padomus ērtākai pārejai uz eiro.

Padomi ērtākai pārejai uz eiro:

- Ikdienas naudas lietās:

Maksājumus veic internetbankā, bet veikalā norēķinies ar karti. Tā būs ērtāk, un gadumijā nebūs jāuztraucas par skaidras naudas nomaiņu – kontā tā pārkonvertēsies automātiski uz eiro. Pārbaudi savas norēķinu kartes derīguma temriņu. Ja tas beidzas ap gadu miju, laikus piesakies internetbankā savas atjaunotās kartes saņemšanai pa pastu

 

- Par kredītu, depozītu un citiem līgumiem:

Uz visiem kredītu, līzinga, noguldījumu un arī citiem līgumiem, kas noslēgti līdz eiro ieviešanai, attieksies līgumu nepārtrauktības princips. Tas nozīmē, ka līgumi nav jāpārslēdz.

Līgumi paliks spēkā ar tiem pašiem nosacījumiem, un valūta automātiski tiks konvertēta pēc oficiālā kursa.

 

- Par latu banknotēm:

Uzkrātās latu banknotes iemaksā savā kontā. Tev būs izdevīgāk tās iemaksāt, izmantojot kādu no 105 Swedbank bankomātiem skaidras naudas iemaksai bez maksas. Rēķinies, ka skaidras naudas apmaiņa banku filiālēs pirmajās divās janvāra nedēļās būs apgrūtinoša, jo tur sagaidāma liela cilvēku plūsma.

 

- Par latu monētām:

Sakrātās monētas iztērē laicīgi vai ziedo labdarībai. Veikalos ar latiem varēsi norēķināties arī janvāra pirmajās divās nedēļās. Atceries, ka, ja nepagūsi iztērēt, varēsi samainīt skaidru naudu pret eiro vēl 3 mēnešus pēc 1. janvāra ”Latvijas Pasta” nodaļās, vēl pusgadu jebkurā komercbankā, bet ”Latvijas Bankas” kasēs – neierobežotu laiku.

 

Plašāka informācija par pāreju uz eiro un bankas pakalpojumiem privātpersonām un juridiskām personām pieejama Swedbank mājas lapas sadaļā “Par eiro ieviešanu Latvijā”: www.swedbank.lv/eiro_ieviesana/

 

Papildu informācijai:

Kristīne Jakubovska

Swedbank Eiro projekta komunikācijas vadītāja

Tālr.: 67444560, 29128208

kristine.jakubovska@swedbank.lv


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā