http://katalogs.lv/jaunumi
jaunumi
Labākās dziesmas par pokeru
2023-02-02

No blūza līdz tīram amerikāņu kantri, no roka himnām līdz popmūzikas grāvējiem - piedāvājam Jums labākās pokera dziesmas, kādas jebkad ierakstītas.


Un tās nav skaņas, ko izdvešs spēļu automāti, bet gan reāli mūziķi, kas veltījuši dziesmas kazino spēlei – pokers.

 

  1. Ace of Spades – Motorhead

Šie puiši zināja, kā uzkurināt publiku! Pirmā vieta dziesmu sarakstā pamatoti pieder vienai no veiksmīgākajām smagā metāla grupām Motorhead. No brīža, kad sāk skanēt smagā basa līnija, līdz pat 1980. gada dziesmas noslēgumam, Jūs lēkāsiet arī pa savu māju, iztēlojoties spēlējam gaisa ģitāru.


Iespējams, pirmajā klausīšanās reizē Jūs nesapratīsiet pilno dziesmas tekstu, taču drīz vien uzzināsiet, ka tajā ir ar azartspēlēm saistīti panti, piemēram, "push up the ante" vai "double up or quit, double stake or split".

 

  1. Desperado - The Eagles

Uzlieciet austiņas un nedaudz samaziniet skaļumu, lai maksimāli izbaudītu šo skaņdarbu. Šī Eagles dziesma, kuras līdzautori ir Dons Henlijs un Glenns Frey, kas ir nevainojami roka balāžu karaļi, ir pārpilna ar pokera atsaucēm, un tā noteikti var tikt uzskatīta par vienu no labākajām pokera dziesmām visu laiku. Dziesmas nosaukums var būt maldinošs, taču Eagles nerunā par bandītu, kas bēg. Tā vietā galvenais varonis vientulību uzskata par cietumu un baidās nomirt viens.


Dziesma tika izdota kā tituldziesma grupas Eagles 1973. gada otrajā albumā, un, lai gan tā nekad netika laista klajā kā singls, tā ātri vien kļuva par vienu no fanu iecienītākajām.

 

  1. Huck's Tune - Bob Dylan

Ja esat redzējuši 2007. gada filmu “Lucky You”, kurā stāstīts par topošo pokera spēlētāju, kurš ir gatavs zaudēt visu, lai iegūtu vietu pie pokera galda kopā ar profesionāļiem, tad, iespējams, šo dziesmu jau zināt.


Dilans dzied par atteikšanos no mīlestības, lai sekotu neiespējamam sapnim. Un viņš to dara tik labi, ka ikvienam ir viegli saskarties ar viņa vārdiem, piemēram, "No maniem pirkstiem līdz galvai, tu mani notriec." Ja filma nebūtu pilnīgs fiasko, Dilana 2000. gadu labākā mīlas dziesma varētu viegli nopelnīt viņam otro Oskaru.

 

  1. The Stranger Song - Leonards Koens

Leonarda Koena (Leonard Cohen) dziesma The Stranger Song, kas tika izdota 1967. gadā un kuru iedvesmoja 1955. gada filma “The Man with the Golden Arm”, joprojām ir viena no labākajām dziesmām par pokeru, lai gan tās teksts attiecas uz daudz ko citu, ne tikai uz šo izcilāko kāršu spēli.


Dziesma stāsta par sievieti, kura nonāk attiecībās ar vīriešiem, kuri nav gatavi dzīties pakaļ sapnim par perfektu sievieti. Leonards viņus dēvē par "dīleriem", jo viņi izspēlē nejaušas kāršu kombinācijas, "vērojot, kura kārts ir tik augsta un mežonīga, ka viņam nekad vairs nebūs jāizspēlē cita". Nogurusi skatīties, kā kārtējais vīrietis viņas dzīvē noliek kārtis, it kā viņš būtu "atmetis svēto pokera spēli", sieviete padodas un meklē citu vīrieti, cerot, ka šoreiz būs citādi.

 

  1. On The Nickel - Tom Waits

Pirmo reizi noklausoties dziesmas tekstu, vidusmēra pokera spēlētājam tas var šķist muļķīgs. Kad Vaitss saka, ka viņš zina "vietu, kur karaliskā kārts nekad nevar pārspēt pāri", viņš nerunā par kādu dīvainu pokera variantu. Drīzāk viņš runā par vietu, kur visi noteikumi ir sen aizmirsti un izdzīvo tikai stiprākie. Šī vieta ir Losandželosas 5. iela, kas laikā, kad dziesma tika ierakstīta, bija mājvieta nomāktajiem.

 

  1. The Jack - AC/DC

Lai gan dziesma The Jack, ko izpilda AC/DC, ir pārpilna ar atsaucēm uz pokeru (“dūži”, "full house", "royal flush"), tai nav nekāda sakara ar pokeru. Austrālijas rokgrupas 1976. gada dziesma stāsta par venerisko slimību. Ja nezināt, "the Jack" ir austrāliešu žargonā lietots gonorejas apzīmējums. Jā, šķiet, ka visa grupa kādā brīdī saslima ar šo seksuāli transmisīvo slimību un nolēma jautri pavadīt laiku ar šo neveiksmīgo situāciju, un pārvērst to super foršā rokdziesmā.

Interesanti ir tas, ka AC/DC gadu gaitā ir mainījuši šīs dziesmas tekstu. Dzīvu priekšnesumu laikā var pamanīt, ka daudzas pokera atsauces ir kļuvušas seksuāli atklātākas.

 

  1. Deuces Are Wild – Aerosmith

Tie, kas ir spēlējuši deuces wild pokeru, labi zina, ka galvenais mērķis ir iegūt divnieku. Protams, tas ir tāpēc, ka divnieki var aizstāt jebkuru citu nepieciešamo kārti. Un tieši to Džims Valenss un Stīvens Tailers bija domājuši, kad 1988. gadā sarakstīja Deuces Are Wild. Sieviete, par kuru Tailers dziesmas tekstā runā, ir gatava jebkam. Sākotnēji izdevniecība atteicās no šīs dziesmas albuma “Pump”, taču tā kļuva par vienu no klausītākajām pokera dziesmām un ir iekļauta praktiski visās Aerosmith lielāko hitu izlasēs. Tāpēc nekad neatsakieties no iespējām kā https://sloti.eu/bezriska-griezieni/, jo tie var nest pārsteigumus.



Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā