http://katalogs.lv/jaunumi
jaunumi
Kas ir Pachinko? Viena no slavenākajām spēlēm Japānā
2023-02-24


Japāna, valsts, kas atrodas Austrumāzijā ir pazīstama ar savu bagāto kultūras un vēstures mantojumu. Tāpēc šodien parunāsim par Japānas spēļu lepnumu un prieku - Pachinko spēli - un veidiem, kā to spēlēt.

Pati spēle ir pavisam vienkārša, tomēr sarežģīta, un tā prasa daudz domāšanas un stratēģijas. Unikāls Pachino aspekts ir tā interesantā vēsture. Tā radās Japānā Edo periodā, bet Eiropā tika popularizēta Otrā pasaules kara laikā, kad britu virsnieki to atveda uz mājām.

Kas ir Pachinko?

Tā ir japāņu mehāniskā spēle, ko izmanto gan kā izklaides spēļu automātu, gan pēdējos gados arī kā azartspēļu automātu. Pachinko spēļu zāles, kas ir plaši izplatītas visā Japānā, parasti ir aprīkotas ar daudziem spēļu automātiem, tāpēc tās izskatās kā tipiskas spēļu zāles. Spēļu automāti online varbūt ir pieejami plašākā klāstā, bet tiek uzskatīts, ka īstu Pachinko spēli varēsiet izbaudīt tikai klātienē.

Ko nozīmē Pachinko?

Pachinko ir saistīts ar japāņu frāzi "pachi pachi", kas izsaka divas nozīmes: no vienas puses, "pachi pachi" raksturo skaņu, ko rada plaukšķošas rokas, un, no otras puses, tas izsaka gaismas sprādziena skaņu, kaut ko līdzīgu uguņošanas ierīcēm.

Pachinko pirmsākumi meklējami 1953. gadā, un kopš tā laika popularitāte un spēlētāju interese par šo spēli pastāvīgi pieauga. Spēļu zāles ir sastopamas visā Japānā, un tās ir viegli atpazīstamas spilgtās un krāsainās ārējās apdares dēļ. Mūsdienās gan vīrieši, gan sievietes ar prieku apmeklē šos salonus ikdienā, tāpēc atmosfēra tajos ir skaļa un emocijām bagāta.

Kā spēlēt Pachinko?

Spēlētājiem no salona īpašnieka ir jāizīrē mazas tērauda bumbiņas, kas pēc tam tiek ielādētas automātā. Kad spēlētājs ir ielādējis bumbiņas automātā, viņam ir jānospiež svira, kas atbrīvo automāta iekšpusē esošo āmuru. Bumbiņas lēkā pa automātu un krīt caurumos.

Kāda ir Pachinko spēles jēga?

Mērķis ir panākt, lai pēc iespējas vairāk bumbiņu iekristu ķērājā, jo tās var vēlāk apmainīt pret naudu. Šis ķērājs ir viens no mazajiem caurumiem, kas izkaisīti pa spēles laukumu, un spēlētājs saņem atlīdzību brīdī, kad bumbiņa tajā iekrīt. Dažās spēlēs tērauda bumbiņas var apmainīt pret balvām vai žetoniem, kad spēle ir pabeigta.

Vai ārzemnieki var spēlēt Pachinko?

Ārzemniekiem ir atļauts spēlēt spēļu zālēs visā Japānā, tomēr viņi to nevar darīt tieši par skaidru naudu. Lai gan daži saloni var izturēties aizdomīgi pret ārzemju apmeklētājiem, jo pagātnē ir reģistrēti krāpšanas gadījumi, citi ir ļoti viesmīlīgi un to darbinieki brīvi runā angļu, spāņu un ķīniešu (dažkārt pat citās valodās).

Pachinko nākotne

Pašlaik nekas neliecina par to, ka automāti tiks aizliegti spēļu tirgū. Tomēr valdība ieņem nostāju attiecībā uz problemātiskām spēlēm, pilnībā aizliedzot spēlēt spēles tiem, kam jau ir radusies atkarība. Tomēr, pat ņemot vērā šīs potenciālās problēmas pieaugumu, industrija ir aktīvi strādājusi, vācot naudu studentiem ar zemiem ienākumiem, taču ne ar pārāk lielu sabiedrības atbalstu.

Secinājumi

Pachino ir aizraujoša spēle ar lielu izklaides potenciālu. To ir viegli apgūt un spēlēt, tāpēc tā ir ideāli piemērota ikvienam - gan iesācējiem, gan pieredzējušiem spēlētājiem. Pateicoties stratēģiskajiem elementiem, Jūs varat pilnveidot savas prasmes un izklaidēties. Turklāt Pachino piedāvā arī daudz iespēju mijiedarboties ārpus spēles - sākot no tiešsaistes sacensībām līdz turnīriem, protams, lielākoties gan Japānā, bet arī citviet.

Mediju materiāls

Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā