http://katalogs.lv/jaunumi
jaunumi
Momentloteriju vēsture: No veikalos nopērkamām līdz tiešsaistes loterijām
2023-02-24


Salīdzinot ar citām spēlēm, “nokasāmās” loterijas spēļu pasaulē ir salīdzinoši jaunas. Tomēr tās ir ļoti populāras un atradušas savu vietu, piemēram, arī kazino visā pasaulē.

Momentloteriju vēsture

Loterijas biļetes ir pazīstamas jau kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem, taču to popularitāte strauji pieauga 80. un 90. gados, kad tās kļuva par populāru impulsa pirkumu veikalos un degvielas uzpildes stacijās. Līdz ar interneta izplatību, ir notikusi arī pāreja uz tiešsaistes spēlēm. Tas ir tik pat viegli, kā iegādāties loterijas kartiņas klātienē.

Pirmo “nokasāmo” loterijas spēli izgudroja datorzinātnieks Džons Koza un mazumtirdzniecības veicināšanas eksperts Daniels Bauers. Abi vīrieši strādāja kopā, lai radītu spēli, ko varētu izmantot reklāmas nolūkos, un viņu ideja uzreiz kļuva populāra. Pirmās kartiņas bija vienkāršas, ar parastu dizainu un ierobežotām balvām, taču tās ātri ieguva popularitāti. Gadu gaitā šīs loterijas ir attīstījušās un kļuvušas sarežģītākas. Izgatavotas no izturīgākiem materiāliem, ar sarežģītāku dizainu un tēmām, un piedāvā lielākas un daudzveidīgākas balvas.

“Nokasāmo” loterijas biļešu modernā vēsture

Deviņdesmitajos gados loterijas biļetes turpināja attīstīties, un tika ieviesti sarežģītāki dizaini un tēmas. Sāka izmantot populāras tēmas, piemēram, sporta komandas, filmas un TV šovus, kā arī lielākas un daudzveidīgākas balvas, tostarp automašīnas, ceļojumus un lielas naudas balvas.

Interneta ieviešana 90. gadu beigās un 2000. gadu sākumā ļāva iegādāties biļetes un spēlēt tiešsaistē. Arī mobilo tehnoloģiju attīstība 2010. gados ir būtiski ietekmējusi izaugsmi. Daudzas tiešsaistes spēļu vietnes ir izstrādājušas mobilās lietotnes, kas ļauj spēlētājiem spēlēt sviedtālruņos vai planšetdatoros jebkurā laikā un vietā.

Mūsdienās skrečkartes joprojām ir populārs izklaides un spēļu veids ar plašu tēmu un balvu klāstu. Lai gan scratchcards pamatkoncepcija ir palikusi nemainīga, tehnoloģiju attīstība ir ļāvusi nodrošināt lielāku pieejamību, ērtību un daudzveidību, padarot scratchcards populārākas nekā jebkad agrāk.

Kā spēlēt “nokasāmās” loterijas biļetes?

Lai spēlētu, parasti ir jāveic šādi soļi:

    • No mazumtirgotāja vai tiešsaistē iegādājieties leterijas kartiņu.
    • Ar monētu vai kādu citu priekšmetu nokasiet pārklājumu, lai atklātu zem tā esošos simbolus vai skaitļus. Virtuāli to var izdarīt, piemēram, ar datora peli.
    • Dažās kartiņās var būt jāsakrīt noteiktiem simboliem vai skaitļiem, bet citās var būt iepriekš noteikta laimestu kombinācija.
    • Ja esat vinnējis balvu, izpildiet sniegtos norādījumus, lai saņemtu laimestu.

“Nokasāmās” loterijas biļetes vienmēr ir modē

Viens no iemesliem, kāpēc tās ir saglabājušas savu tendenci, ir to spēja pielāgoties un attīstīties līdzi laikam. Jaunu tēmu, dizainu un balvu ieviešana ir nodrošinājusi, ka šīs loterijas ir aktuālas un interesantas spēlētājiem visos vecumos. Un tiešsaistes un mobilo versiju pieejamība ir padarījusi tās ērtākas un pieejamākas.

Lielākie “nokasāmo” loterijas biļešu laimesti

Lūk, daži ievērojami piemēri par lielākajiem laimestiem:

    • Lielāko līdz šim laimestu ir ieguvusi kāda sieviete no Amerikas Savienotajām Valstīm, kura 2007. gadā ar 50 ASV dolāru vērtu kartiņu laimēja 10 miljonus ASV dolāru.

    • 2017. gadā kāds vīrietis no Masačūsetsas štata, gaidot, kamēr tiks pagatavota pica, nokasot kartinū, laimēja 1 miljonu ASV dolāru.

    • 2018. gadā kāda sieviete no Skotijas laimēja 1 miljonu sterliņu mārciņu, ko viņa iegādājās, gaidot vilcienu.

    • 2019. gadā kāds vīrietis no Apvienotās Karalistes laimēja 4 miljonus sterliņu mārciņu, ko viņš iegādājās vietējā veikalā.

    • 2020. gadā kāds vīrietis no Kalifornijas laimēja 5 miljonus ASV dolāru ar 20 ASV dolāru vērtu  kartiņu, ko viņš iegādājās, dodoties ceļojumā.

Mediju materiāls

Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā