http://katalogs.lv/jaunumi
jaunumi
Kāpēc spēļu automātos ir augļi?
2023-03-07


 

Augļi jau gadu desmitiem ir bijuši galvenie spēļu automātu motīvi - https://www.optibet.lv/casino/games/extra-stars. Vai augļu spēļu automāti ir labāki par citiem spēļu automātiem? Uzziniet vairāk, lasot šo rakstu!

 

Minējums par to, kāpēc spēlēs tiek izmantoti augļu simboli, varētu būt tāds, ka tie simbolizē dabas dāvanas un tādējādi to var saistīt ar atalgošanu. Augļi pat grieķu mitoloģijā simbolizē auglību. Tāpēc ir vērts noskaidrot, kā radās ideja, veidot spēļu automātu ar augļu simboliem.

 

Augļu spēļu automāti

 

Oriģinālajos spēļu automātos 18. gadsimtā bija attēloti skaitļi un spēļu simboli no kāršu komplekta. 1913. gadā Bell-Fruit Gum Company izvēlējās augļu attēlus, kas bija izmantoti bērnu grāmatās. Šajā laikmetā spēļu automāti parasti izsniedza ķiršus, banānus un ananāsu garšas kārumus kā laimestu, spēlējot automātus. Tomēr balvas drīz vien tika dažādotas, piedāvājot alternatīvas atkarībā no ierīces īpašnieka iespējām.

 

Spēļu automāti un košļājamā gumija

 

Pagājušā gadsimta 20. gadsimta sākumā pret spēlēm vērstie likumi kļuva arvien stiprāki. Kad šie pret spēlēm vērstie likumi pāršalca ASV, ražotāji pārveidoja spēļu automātus, aizstājot Čārlza Feja (Charles Fey) “Brīvības zvana” (Liberty Bell) motīvus ar augļu simboliem, kas izsniedza košļājamo gumiju.

 

Ķirši, melones, plūmes un ananasi ir klasiskie augļu spēļu automātu motīvi, kas joprojām tiek izmantoti, iedvesmojoties no košļājamās gumijas garšām. Apejot spēļu likumus, spēļu automāti bija nonākuši veikalos. Tas iedvesmoja jaunu spēļu automātu izgudrojumu vētru, jo šī tehnoloģija nebija patentēta.

 

Vai augļu spēļu automāti izmaksā lielākus laimestus kā citi?

 

Online spēles ievēro godīgas spēles principu, izmantojot nejaušo skaitļu ģeneratoru (RNG), kas ir likumā noteikta prasība. RNG ir datora algoritms, ko izmanto, lai nejaušā veidā noteiktu laimesta izredzes, un ko izmanto spēļu automātos. RNG var veikt simtiem aprēķinu sekundes laikā. Šis algoritms nosaka, vai spēlētājs saņem vai nesaņem vinnestu. Tāpēc nē, visos spēļu automātos pastāv vienāda iespēja uzvarēt, un mūsdienās to nekādīgi nav iespējams izskaitļot ne klātienes spēles, ne online platformās.

 

Jauna ēra augļu automātiem

 

1963. gadā Bally un Williams, divi no 20. gadsimta lielākajiem spēļu automātu izstrādātājiem, sāka pielāgot agrīnos modeļus, padarot tos piemērotākus mūsdienu auditorijai. Šie uzņēmumi ieviesa pirmo elektromehāniski darbojošos augļu automātu “Money Honey”.

 

60. gadu beigās parādījās “Big Bertha”. Ar piecu zirgspēku elektromotoru un divdesmit collu platiem ķēdes riteņiem darbinātais spēkrats bija liela iekārta. Pirmo videospēļu automātu 1976. gadā Kearny Mesa, Kalifornijā, izstrādāja Lasvegasā bāzētā Fortune Coin Co.

 

Pēc tam 1996. gadā parādījās pirmais amerikāņu videospēļu automāts ar bonusiem. Tas bija WMS Industries izstrādātais spēļu automāts “Reel 'Em In”. Nākamais posms bija tiešsaistes spēļu automāti, un pārējais stāsts mums visiem ir zināms.

 

Vai augļi kādreiz pazudīs?

 

Protams, košļājamās gumijas iepakojums tika ērti aizstātas ar reālu naudas laimestu. Taču joprojām ir daudz spēlētāju, kuru neatsakās no vēsturiskām spēlēm.

 

Attīstoties tehnoloģijām un vēlmei uzlabot spēlētāju spēļu pieredzi, izmantojot aizraujošu 3D animāciju un arvien sarežģītākas funkcijas, un iespējas, augļu simboli, šķiet, ir izturējuši lielu laika pārbaudi. Šie spēļu automāti joprojām ir pieejami spēļēšanai, cilvēki tos labprāt spēlē un pavisam noteikti arī spēlēs.

 

Skaidrs ir tikai viens, ka online spēļu platformas strādās pie šo spēļu automātu pilnveidošanas, piedāvājot dažādākas spēļu variācijas, bonusu sistēmas un vinnestu iespējas.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā