http://katalogs.lv/jaunumi
jaunumi
Kā pajautāt algas paaugstinājumu?
2023-03-23


Kā pajautāt algas paaugstinājumu?

Vai apsverat iespēju lūgt paaugstinājumu? Ja jā, iespējams, jūtaties diezgan nervozi. Taču, pienācīgi sagatavojoties, pirms priekšlikuma par paaugstinājumu iesniegšanas, var ievērojami palielināt savas izredzes gūt panākumus.

Mūsu kultūrā sarunas par naudu ir tabu. Tāpēc daudzi no mums jūtas neērti, risinot sarunas par algu. Pētījumi liecina, ka viens no biežākajiem iemesliem, kādēļ netiek risinātas sarunas par algu, ir neērtā sajūta, lūdzot paaugstinājumu.

Tad izstrādājiet stratēģiju, kas palīdzēs Jums sasniegt vislabāko iespējamo rezultātu. Tas nenozīmē, ka Jūs vienmēr saņemsiet "jā" vai ka Jūsu priekšnieks spēs Jums piešķirt tieši tik lielu summu, kādu Jūs pieprasāt.

Neieejiet uz tikšanos, iepriekš nesagatavojušies. Sastādiet sarakstu ar konkrētiem iemesliem, kāpēc esat pelnījis paaugstinājumu, pierakstiet tos, lai nodrošinātu pārliecinošus argumentus.

Papildus savu sasniegumu uzskaitījumam, ko bijāt guvuši, piemēram, www.spins.lv, varat pieminēt neseno pienākumu paplašināšanos darbā, papildu uzdevumus, ko esat uzņēmies, jaunas stratēģijas, ko esat pieņēmis, projektus, kurus esat vadījis, un jebkādus plānus, kas Jums ir, lai vēl vairāk palielinātu Jūsu nodaļas panākumus.

Varētu arī apsvērt iespēju uzrakstīt un izdrukāt kopiju savam priekšniekam, lai viņš varētu to izskatīt un vajadzības gadījumā apspriest ar citiem vadītājiem.

Pajautājiet savam priekšniekam, kad viņam varētu būt brīvs laiks, lai pārrunātu ar Jūsu algu saistītus jautājumus.

Pat ja Jūsu biroja apģērba kodekss parasti nav stingrs, kad pienāk laiks tikties ar priekšnieku, Jums vajadzētu izskatīties atbilstoši. Atvēliet dažas papildu minūtes, lai uzvilktu kaklasaiti, izgludinātu blūzi vai izvilktu no skapja kleitu un kurpes. Lai gan nevēlaties izskatīties tā, it kā pārāk censtos, tomēr spodrs un profesionāls izskats nenāks par ļaunu, un tas palīdzēs Jums justies pārliecinātāk, uzstājoties ar savu viedokli.

Atstājiet citas iespējas otrajā plānā. Neviens nevēlas dzirdēt atbildi "nē", taču atteikums var sniegt iespēju izteikt citu piedāvājumu:

    • Vai vēlaties pajautāt par iespēju vienu dienu nedēļā strādāt mājās?
    • Vai jums darba vajadzībām ir nepieciešams jauns mobilais tālrunis vai klēpjdators?
    • Vai vēlaties apmeklēt kādu konferenci vai nozares pasākumu?

Jūsu priekšnieks, iespējams, būs vairāk gatavs pateikt "jā" mazākam lūgumam pēc tam, kad būs atteicis lielam lūgumam.

Kad lūgt paaugstinājumu

Tikko esat noslēdzis darījumu? Tas ir piemērots brīdis lūgt algas paaugstinājumu. Izmantojiet savu panākumu impulsu, un Jūs varat atrasties ideālā pozīcijā, lai lūgtu algas paaugstinājumu.

Atbilstoši laikam izsakiet savu lūgumu. Iepazīstieties ar sava uzņēmuma algas pielikuma pārskatīšanas politiku. Vai viņi veic darba izpildes pārskatīšanu reizi trijos mēnešos? Ik pēc sešiem mēnešiem? Katru gadu? Diskrēti pārrunājiet to ar kolēģiem vai konsultējieties ar personāla nodaļu, lai noskaidrotu, kāds ir grafiks. Ja iespējams, centieties arī saskaņot savu pieprasījumu ar uzņēmuma finanšu trajektoriju.

Kā neprasīt paaugstinājumu

Lūk, piecas lietas, ko nevajadzētu darīt, lūdzot paaugstinājumu.

1. Ja iespējams, neprasiet paaugstinājumu ar e-pasta starpniecību. Lai gan ir pieņemami sarunāt tikšanos, izmantojot e-pastu, Jums patiešām vajadzētu runāt par paaugstinājuma saņemšanu klātienē. Tas ir labākais veids, kā parādīt, ka esat nopietni noskaņots, kā arī ļaus Jums novērtēt priekšnieka reakciju uz Jūsu lūgumu.

2. Neprasiet algas pielikumu stresa laikā. Lietojiet veselo saprātu, kad vēršaties pie sava priekšnieka ar jautājumu par iespēju saņemt paaugstinājumu. Ja Jūsu priekšnieks ir īpaši sasprindzināts un pārslogots, iespējams, tas nav labākais laiks, lai ierosinātu šo tēmu. Ja varat, nogaidiet un jautājiet par to mierīgākā laikā vai vismaz tad, kad redzat, ka Jūsu vadītājs ir labā noskaņojumā.

3. Neuzstādiet ultimātu, ja vien neesat gatavs zaudēt darbu. Esiet uzmanīgi, kā Jūs ierosināsiet šo tēmu. Jūs nevēlaties izskatīties pārāk prasīgs. Protams, esiet pārliecināts un pārliecinošs savā pieprasījumā, taču ņemiet vērā savu toni un koncentrējieties uz pacietību, profesionalitāti un sapratni.

4. Neizmantojiet informāciju par kolēģu algām kā iemeslu, kāpēc Jums vajadzētu saņemt paaugstinājumu. Izvairieties no biroja tenku iestarpināšanas diskusijā. Pat ja Jūs zināt, ka kāds pelna vairāk nekā Jūs, un domājat, ka esat pelnījis vienādu vai lielāku algu, ieteicams to nepieminēt.

Tas vienkārši nav profesionāli, un Jūs nekad nezināt, vai dzirdētais vai noklausītais ir patiesība. Tā vietā koncentrējieties uz savu individuālo pieredzi un sasniegumiem, kā arī uz to, kāpēc Jums vajadzētu saņemt algas paaugstinājumu - pamatojoties uz Jūsu nopelniem, nevis uz to, cik maksā citiem cilvēkiem.

5. Nesniedziet pārāk daudz personiskās informācijas. Vislabāk būtu censties sagatavot savu priekšlikumu tā, lai galvenā uzmanība tiktu pievērsta iemesliem, kāpēc esat pelnījis algas palielinājumu, nevis kāpēc Jums tas varētu būt nepieciešams. Dažas lietas, runājot par algas palielināšanu, labāk ir atstāt neizteiktas.

Ja vien Jums nav īpaši ciešu attiecību ar savu vadītāju, ir ieteicams izvairīties no personisku iemeslu minēšanas, piemēram, ja Jūsu laulātais zaudējis darbu, ja Jūs sūtāt vēl vienu bērnu studēt vai ja ieguldījums nav izdevies, un tā vietā uzsvaru likt uz to, ko esat izdarījis, lai nopelnītu algas paaugstinājumu.

Ko sagaidīt pēc tam, kad esat pieprasījis paaugstinājumu

Lai gan ļoti vēlaties uzzināt uzreiz, negaidiet tūlītēju atbildi.

Ja vien neesat ļoti mazā uzņēmumā, Jūsu vadītājam, iespējams, pat nav pilnvaru paaugstināt Jums algu, pat ja viņš to vēlētos. Iespējams, ka tas būs jāapspriež ar cilvēkresursiem un/vai citiem uzņēmuma vadītājiem.

Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā