http://katalogs.lv/jekabpils-novada-pasvaldiba
Jēkabpils novada pašvaldība
Mežgales ciema iedzīvotāji saņem kvalitatīvu dzeramo ūdeni
2013-09-25

Jēkabpils novada Leimaņu pagastā noslēdzies Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēts projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Jēkabpils novada Leimaņu pagasta Mežgales ciemā” Nr. 3DP/3.4.1.1.0/11./APIA/CFLA/146. Projekta ietvaros Mežgales ciemā tika rekonstruēts kopējais ūdensvads vairāk kā 1150 m garumā, rekonstruēta ūdens sagatavošanas telpa un uzstādīta dzeramā ūdens atdzelzošanas iekārta. 02.08.2013. tika parakstīts veikto būvdarbu nodošanas – pieņemšanas akts. Būvniecības kopējās izmaksas sastāda LVL 116916,02. No šīm izmaksām 85% finansē ERAF un 15% līdzfinansējumu nodrošina Leimaņu pagasta pārvalde. Būvdarbus veica SIA „Hektors”, līguma summa LVL 92434,37 bez PVN.

Projekta mērķis ir sasniegts. Veiktās dzeramā ūdens bioķīmiskās analīzes uzrāda labus rezultātus. Ja agrāk Mežgales ciemā dzeramais ūdens kopējo dzelzi saturēja vidēji 3,14 g/l, tad tagad šis rādītājs ir tikai 0,1g/l. Arī no ūdens lietotājiem izskanējuši pozitīvi atzinumi par sasniegto ūdens kvalitāti. Jāatzīmē, ka pēc būvdarbu veikšanas objekta vizuālais izskats ir labs. Atsevišķas vietas, kurās tika veikti rakšanas darbi, ir apzaļumotas un atjaunots skartais asfalta segums. Vēl ir jāsakārto dokumenti, jāsagatavo atskaites, pārskati. Bet Mežgales ciema iedzīvotāji jau saņem kvalitatīvu dzeramo ūdeni.

Projekta tehniskās, administratīvās un finanšu vadības uzraudzību nodrošina LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Šo projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā