http://katalogs.lv/lielvardes-novada-pasvaldiba
Lielvārdes novada pašvaldība
Dzelmēs pabeigta jaunu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecība
2013-09-26

Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, kanalizācijas sistēmas rekonstrukcijas projekta ietvaros šovasar Dzelmēs daļēji rekonstruēja kanalizācijas tīklus, uzbūvēja 2 kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī jaunas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ar jaudu 25 m3/dnn. Visi būvdarbi ir pabeigti, un Jumpravas pašvaldības aģentūras izbūvētās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Jumpravas pagasta Dzelmēs ir pieņemtas ekspluatācijā.
Kanalizācijas sistēmu Dzelmēs bija nepieciešams rekonstruēt, jo kanalizācijas tīkli būvēti 70.gados un to tehniskais stāvoklis bija kritisks. Esošās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas nenodrošināja vides normatīvajām prasībām atbilstošu notekūdeņu attīrīšanas pakāpi, turklāt tās atradās Daugavas aizsargjoslā, kam pieguļ īpaši aizsargājamais dabas liegums „Daugava pie Kaibalas”.
Realizējot projektu, tiks nodrošināta normatīvo aktu prasībām atbilstoša notekūdeņu attīrīšana un apsaimniekošana.

Projekta kopējās izmaksas ir 102 199,25 LVL apmērā, no kuriem 71204,40 LVL ir ERAF līdzfinansējums, 12 565,48 LVL pašvaldības līdzfinansējums un 18 429,37 LVL Jumpravas pašvaldības aģentūras finansējums.

Kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija notika projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Lielvārdes novada Jumpravas pagasta Dzelmēs” ietvaros, projekta Nr. 3DP/3.4.1.1.0/11/APIA/CFLA/150.

Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā