http://katalogs.lv/neretas-novada-dome
Neretas novada dome
Neretas mazpulka vasara 2013
2013-09-26

Ir septembris. Rudens mēnesis pašā sākumā. Taču lielais mākslinieks jau krāso kokus, lai pasteidzinātu cilvēkus vākt izaugušo ražu. Bērniem, arī mazpulcēniem, sācies jaunais darba cēliens. Visi esam izauguši par vienu mācību gadu un vienu darbīgu vasaru lielāki, gudrāki, stiprāki.

Kāda tad bija 116. Neretas mazpulka vasara? Lai godam iesoļotu vasaras brīvdienās, maija beigās nu jau otro gadu sadarbībā ar Gundaru Lutinski ierīkojām mazpulka dārzu. Katru reizi dārzā uz darbu ieradās Kristaps Griķis, Saiva Staģīte. Viņiem pievienojās brīvajā laikā Elīna Liepa un mamma, Alise Vaičulena, Monta Apeināne, Erīda Cepurīte, Kārlis Plusniņš, Gints Kuzņecovs, Kristiāns Čiževskis, Linda Pupele. Katru ravēšanas reizi ar mums kopā bija Velga Miļkeviča, kura NVA projekta par aktīvā nodarbinātības pasākuma „Atbalsts jauniešu brīvprātīgajam darbam” ietvaros apguva projekta vadītāja asistenta pienākumus, darbojās kā mazpulka vadītājas palīgs – asistents. Velga visu vasaru bija kopā ar mazpulcēniem dārzā. Ravējām un mācījāmies iepazīt nezāles. Tagad jāsāk domāt par ražas novākšanu, jo esam ļoti bagāti ar varenām galda bietēm. Pupiņas gan mums nepadevās – izauga piecas krūmu pupiņas pa divām pagarām vagā. Laikam to dīgšanas laikā vārnas vai kovārņi „izlasīja” no vagām dīgstošās pupiņas. Novācām arī pašu sēto un stādīto mini tomātu ražu – apmēram 6 kg tomātu no 12 augiem. Ķirbji vēl aug un zied, aizņēmuši vienu dārza stūri.

 

Jūlijā trīs nedēļas Neretā ar Latvijas Mazpulku apmaiņas programmas jauniešiem atbalstu Naura Beļūna ģimenē viesojās jaunietis Urs no Šveices. Paldies Naurim un ģimenei, viņu draugiem par atbalstu, uzņemot šo viesi savā ģimenē.

 

Gada gaidītākais pasākums mazpulcēniem vasarā ir Latvijas Mazpulku nometne „Visu daru es ar prieku!” Laikā no 22. līdz 26.jūlijam 157 aktīvākie, darbīgākie un pieredzes bagātākie mazpulcēni no 30 mazpulkiem visā Latvijā dzīvoja Vidagā, kur pierādīja, ka grib un var dzīvot zaļi! No 116. Neretas mazpulka uz nometni devās Linda un Henriks Pupeļi, Kristaps Griķis, Elīna Seņkova, Amanda Čiževska, Edijs Seņkovs. Neskatoties uz to, ka lietus nometnē lija gandrīz katru dienu, mazpulcēni pierādīja, ka tas viņiem nav šķērslis, lai uzturētu sevī saulainu noskaņojumu un savu vasaras brīvo laiku veltītu mācībām un sevis pilnveidošanai. Mazpulcēni piedalījās motivāciju, pašapziņu un komandu saliedētību veicinošās aktivitātēs, piedalījās kopīgos pasākumos, un tika veicināta viņu izpratne par savu vietu sabiedrībā, nodrošināta jaunu zināšanu un prasmju apgūšanu. Mazpulcēni piedalījās dažādās darbnīcās, brauca ekskursijās pa vietējo apkārtni un viesojās pie vietējiem ražotājiem. Paldies novada domei un vecākiem par sapratni un atbalstu gan sagatavojot mazpulcēnus nometnēm, gan ikdienā un gatavojoties skatēm.

 

Savulaik Aizkraukles rajona mazpulku darba koordinatores Hilijas Čakstes iedibinātā tradīcija par rajona mazpulku vasaras salidojumu tiek turpināta arī pēc reģionālās reformas. Šogad 15.un 16.augustā Jaunjelgavas novada mazpulku 29 dalībnieki un 116. Neretas mazpulka dalībnieki pulcējās divu dienu salidojumā „No zīles līdz ozolam”. Neretiešus pārstāvēja Linda Pupele un Kristaps Griķis.

 

Tagad jāgatavojas mazpulku rudens darbu skatēm. Skates 1.posms notiks mazpulkā, kad visi mazpulcēni aizstāvēs skolā savus projektiņus, kuros atspoguļots viņu darbs no pavasara līdz rudenim. Par laiku vienosimies skolā, kad būs zināms lielās novada skates datums un vieta. Uz novada skati virzīsim nopietnākos, labāk izstrādātos un aizstāvētos projektus. Paldies visiem vecākiem, kuri atbalsta bērnus šajā ārpusskolas darbā.

 

            Pateicībā par sadarbību, atbalstu,

 veiksmīgu 2013./2014.mācību gadu vēlot

Lidija Ozoliņa,

116. Neretas mazpulka vadītāja


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā