http://katalogs.lv/vidzemes-maiznica
Vidzemes maiznīca, A/S
Ātrai izsalkuma remdēšanai aicina vienmēr nēsāt līdzi kādu sausiņu vai barankas   
Ātrai izsalkuma remdēšanai aicina vienmēr nēsāt līdzi kādu sausiņu vai barankas
2013-08-09

Biroja darbinieki, vai tie, kas strādā uz lauka, dodas pārgājienos un dažādos braucienos ne vienmēr var paredzēt, kad sanāks baudīt kārtējo maltīti, tomēr, lai nepasliktinātos veselība, ārsti iesaka izsalkumu mērdēt ar sausiņiem vai barankām.
Ir grūti domāt par ēšanu, ja aktīvi pavadi brīvo laiku vai esi aizņemts kārtējā jaunā darba uzdevumā, tomēr  gastroeneterologi iesaka somiņā, automašīnā vai uz darba galda glabāt kādu sausiņu vai baranku, kas ātri remdē izsalkumu un ilgi uzglabājas. Ārsti neiesaka izsalkumu remdēt ar saldām konfektēm vai ātrajām uzkodām, jo tās vēl vairāk kairina kuņģi un var sākties kuņģa un gremošanas trakta saslimšanas. 

„Vasara ierasti ir laiks, kad esam ļoti rosīgi – skrienam, ejam, kāpjam, lecam un aktīvi strādājam. Tādos brīžos ir grūti atcerēties, ka nepieciešams ieturēt maltīti, tomēr tas nāk par sliktu veselībai. Sausiņi, barankas – tie nav kaitīgi veselībai, viegli paņemami līdzi, neaizņemot daudz vietas, un ātri remdē izsalkumu,” stāsta "Vidzemes maiznīca" valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte.

Kā liecina pārdošanas apjomi, par iecienītākajiem vasaras našķiem kļuvušas sausbaranciņas ar sēklām. Sausbaranciņu sastāvā ir sezama sēklas, raugs, linsēklas, kviešu milti un citas veselīgas sastāvdaļas, kas uzlabo cilvēka pašsajūtu un veselības stāvokli, jo katra sastāvdaļa dara ko labu organismam. Tā, piemēram, sezama sēklas ļoti palīdz sirdij, asinsvadiem, imūnsistēmai un ādai, linsēklas noder cīņā ar aptaukošanos, vēdera problēmām, kā arī tās satur A, B, E, F vitamīnus un lieliski remdē izsalkumu.

Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā