http://katalogs.lv/vilanu-novada-pasvaldiba
Viļānu novada pašvaldība
Noslēgušies Viļānu pilsētas svētki “Viļāniem – 85″
2013-09-25

Ar Rēzeknes Zaļo pakalnu kora koncertu aizvadītajā sestdienā noslēdzās Viļānu pilsētas svētki „Viļāniem – 85”, kas pulcēja lielu skaitu apmeklētāju. Visas dienas garumā Lakstīgalu salā norisinājās dažādas aktivitātes – radošās darbnīcas, brīvais mikrofons un veloparāde. Svētku raksturojošie atslēgvārdi bija emocijas, prieks un labi pavadīts laiks.

Viļānu pilsētas svētki sākās 10.augustā – ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim bija iespēja izdzīvot svētkus sportojot, andelējoties un arī darot labu citiem. Svētkus atklāja sportisti ar veiksmīgiem startiem Sporta dienā, savukārt svētdien – Tirgus dienā – ar jautro andeli tika atzīmēta Viļānu amatnieku gadatirgus divdesmitā jubileja. Tāpat arī svētku ietvaros tika rīkota Drošības diena, Labdarības diena un Krāsainā asfalta diena.

Svētku kulminācija bija 17.augusts – diena, kad Lakstīgalu sala pulcēja ikvienu interesentu baudīt svētkus visas dienas garumā. Viļānu novadā darbojošās biedrības „IEDVESMA plus” un „Zaļās burves” aicināja kā bērnus, tā arī pieaugušos uzmeistarot kādu mīļlietiņu vai apsveikuma kartiņu. Paralēli tam uz skatuves kāpa jaunie talanti, lai demonstrētu savas dziedāšanas, dejošanas un dzejas lasīšanas prasmes „Brīvajā mikrofonā”. Kopumā bija pieteikušies vienpadsmit dalībnieki, kuri pasākuma noslēgumā pateicībā par piedalīšanos saņēma Viļānu kultūras nama sarūpētās piemiņas dāvaniņas – piezīmju blokus, pildspalvu un zīmuļu komplektus. Tāpat arī ikviens gribētājs varēja pavizināties zirga mugurā. Šogad svētku ietvaros pirmo reizi tika rīkota veloparāde, kuras galvenais nosacījums bija interesanti un atraktīvi noformēti velosipēdi. Pēc žūrijas vērtējuma tika izvirzītas arī vairākas nominācijas – „Konkursa bite”, „Saldākais velosipēds”, „Brigadieris” un citas. Bija acīmredzams, ka arī vecāki ir ļoti palīdzējuši bērniem sagatavoties šim pasākumam, jo velosipēdu noformējumi bija koši, interesanti un oriģināli.

Svinīgā svētku koncerta laikā Viļānu novada pašvaldība sumināja Viļānu pilsētā dzīvojošos iedzīvotājus, kuri tāpat kā Viļāni šogad svin savu 85.jubileju. Īpaši jāatzīmē viļāniete Jevstolija Šļomina, kura ne tikai dzīvo Viļānos, bet šeit ir arī piedzimusi, tādēļ viņai šī ir īpaša jubileja.

Muzikālu baudījumu un emocionālu pacēlumu skatītājiem sniedza Normunds Zušs kopā ar Rēzeknes zaļā kora dalībniekiem, divu stundu garumā izdziedot tautā iemīļotas dziesmas.

Viļānu novada pašvaldības priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem vēlēja labu veselību un to, lai arvien vairāk būtu to cilvēku, īpaši jauniešu, kas vēlētos palikt šeit – Viļānos – lai augtu un attīstītos līdz ar pilsētu.

Novada pašvaldības vadība izsaka lielu pateicību ikvienam, kas iesaistījās svētku organizēšanā.



Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā