http://katalogs.lv/adazu-pasvaldibas-policija
Ādažu pašvaldības policija
Pārskats par Ādažu pašvaldības policijas paveikto no 2. līdz 8.septembrim
2013-09-18

Laika periodā no 2013. gada 2. līdz 8.septembrim Ādažu pašvaldības policija saņēmusi 55 informācijas, kas saistītas ar sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un uzraudzību, izskatījusi 6 iesniegumus, sastādījusi 20 administratīvā pārkāpuma protokolus un 5 administratīvā pārkāpuma protokolus-paziņojumus. Tika nodoti 5 lēmumi par soda naudu piespiedu izpildi Zvērinātiem tiesu izpildītājiem, tika sagūstīti un nogādāti divi klejojoši kaķi apzīmēšanai un sterilizācijai Ādažu veterināra klīnikā.

Nedēļas laikā tika sastādīti divdesmit administratīvā pārkāpuma protokoli:

  • astoņpadsmit par Latvijas valsts karoga nepacelšanu noteiktajās dienās;
  • viens pa ceļu zemes nodalījuma joslas piegružošanu vai piesārņošanu, kā arī materiālu vai priekšmetu novietošanu ceļu zemes nodalījuma joslā (akmeņu novietošanu) bez autoceļa īpašnieka (pārvaldītāja) atļaujas.
  • viens par reklāmas plakāta uzstādīšanu bez valsts ceļu dienesta atļaujas.

Par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu tika sastādīti 5 administratīvā pārkāpuma protokoli - paziņojumi.

  • divi par apstāšanās noteikumu pārkāpšanu ārpus apdzīvotas vietas uz ceļa braukšanas virziena kreisajā pusē;
  • viens par apstāšanos vietā kur tas aizliegts ar ceļa zīmi Apstāties aizliegts;
  • divi par a/m novietošanu vietā kur tiek pārkāpta ceļa zīme Braukt aizliegts.

Zinību dienā pašvaldības policijas darbinieki veica satiksmes uzraudzību un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pie Ādažu vidusskolas un Brīvās Valdorfa skolas.

3.septembrī tika saņemta informācija, ka Ādažu poligonā ir apmaldījusies sieviete, kas nevar atrast izeju no meža, sieviete laimīgi tika atrasta un nogādāta savā dzīvesvietā.

4.septembrī tika saņemta informācija, ka mazdārziņos, kas atrodas aiz sporta kompleksa ir atlauzti un sabojāti vārtiņi, kas liecina par to, ka atkal ir uzradušies zagļi. Kā arī tika saņemta informācija, ka Gaujas ielā 11, Ādažos no a/m Lexus tikko nozagta soma, kurā atradās LR pase, bankas karte, mobilais telefons un skaidra nauda. Tomēr pēc neilga brīža tika noskaidrots, ka sieviete uztraukumā aizmirsusi somu savā dzīves vietā.

5.septembrī apmēram plkst.14:20 tika saņemts izsaukums uz Rīgas gatvi 5, Ādažos, t/c ''Rimi'', kur apsardzes darbinieki noķēruši zagli. Aizturētā persona bija kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, kas apsardzes darbinieku redzeslokā ir nonācis jau vairākas reizes un ticis fiksēts ar videonovērošanas kameru palīdzību. Minētā persona tika nodota Valsts policijas darbiniekiem lietvedības nodrošināšani.

6.septembrī tika saņemta informācija no Ādažu vidusskolas, par to, ka vienai skolas darbiniecei ir nozagts mobilais telefons. Saņemtā informācija un materiāls tika pārsūtīts Valsts policijai lietvedības nodrošināšani.

Ādažu pašvaldības policjā ieradās persona un sniedza paskaidrojumu, par to, ka zem Kadagas tikta pie soliņa kur atrodas atkritumu urnu ir atvesti un izmesti 8 lieli melni sadzīves atkritumu maisi. Par minēto faktu ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Tika saņemta informācija, ka autobusu pieturā notiek kautiņš divām sievietēm, kā rezultātā viena sieviete tika nogādāta Ādažu slimnīcā medicīniskās palīdzības sniegšanai un par minēto faktu informācija nodota Valsts policijai.

7.septembrī aptuveni plkst.17:17 tika saņemta informācija, ka Ādažos, Vējupes ielā deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā ieradās vairākas VUGD automašīnas un neatliekamā medicīniskā palīdzība, ap plkst 19:30 ugunsgrēks tika lokalizēts.

7.septembrī Ādažu pašvaldības policija sniedza atbalstu Valsts policijas darbiniekiem zem Kadagas tilta noslīkušas sievietes līķa izcelšanā.

Tika saņemta informācija, ka Lilastes ezera tiek šauts un lodes krīt ezerā atpūtniekiem gandrīz virsū. Izbaucot uz notikuma vietu tika noskaidrots, ka ir notikušas pīļu medības.

8.septembrā vakarā tika sniegta palīdzība kādai Ādažu novada iedzīvotājai, kurai iespējami bija rīcībspējas traucējumi.

Pagājušā nedēļā pašvaldības policija kopā ar Ceļu ekspluatācijas inžinieri un NBS Ādažu Poligona darbiniekiem veica poligonā esošo ceļa zīmju izvietošanas apsekošanu un ierosināja dažas no ceļa zīmēm noņemt, lai sēņotājiem būtu iespēja novietot savas automašīnas nepārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus.

Pagājušā nedēļā Ādažu pašvaldības policija kopā ar Valsts policijas Ādažu-Garkalnes iecirkņa darbiniekiem un Valsts Darba Inspekciju veica reidu Ādažu novadā nelegāli nodarbināto personu atklāšanai. Pagajušā nedēlā policija izbrauca uz vairākiem ģimenes konfliktiem, veica profilaktiskas pārrunas par pārmērīgu alkohola lietošanu un tā izraisītām sekām, kā arī pievērsa uzmanību ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Pagājušā nedēļa ir bijusi diezgan traģisku un bēdīgu notikumu pilna, tāpēc atgādinām, ka ikvienam jāmācās būt atbildīgam pret sevi, sabiedrību un ikvienu indivīdu un atcerieties, ka pašvaldības policijas palīdzību var lūgt ikviens, sastopoties ar huligānismu, miera traucēšanu vai likumpārkāpumiem visu diennakti zvanot pa tālruņiem 67997005 vai 27762020.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā