http://katalogs.lv/burtnieku-novada-pasvaldiba
Burtnieku novada pašvaldība
Biedrības "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" vizīte uz Giterslo apriņķi   
Biedrības "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" vizīte uz Giterslo apriņķi
2013-09-23

No 19. septembra līdz 23. septembrim biedrības "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" delegācija 21 cilvēka sastāvā viesojas Giterslo apriņķī Vācijā. Viņu vidū arī trīs pārstāvji no Burtnieku novada pašvaldības - domes priekšsēdētāja vietniece izglītības un attīstības jautājumos Inese Gaumane, nekustamo īpašumu un autoceļu apsaimniekošanas speciālists Valērijs Pudenko un jaunatnes lietu speciāliste Daiga Kīna.

Vizītes laikā delegācija apmeklēs lekciju par Vīdenbrikas krājkases nozīmi apriņķī un prezentāciju par veloceliņu koncepciju, pārrunās Vācijas pieredzi saules enerģijas izmantošanas un atkritumu apsaimniekošanas jautājumos, kā arī migrantu integrēšanu sabiedrībā.Tāpat delegācija apmeklēs dabas rezervātu, mākslas biedrību, Niksdorfas datormuzeju, Giterslo Nord-pamatskolu un Giterslo darba biržu. Biedrības pārstāvji viesosies Flora Westfalika administratīvajā centrā, kā arī apmeklēs Rēdu-Vīdenbriku, Borgholchauzenu, Halli un tiksies ar šo pašvaldību birģermeistariem. Viesošanās laikā delegācija dosies arī uz Osnabriku, kur norisināsies pilsētas svētki „Giterslo – international”. Sadarbības partneri tiksies arī ar Giterslo apriņķa landrātu Svenu Georgu Adenaueru un koordinatoru Hansu Joahimu Švolovu, kā arī pārrunās turpmākās sadarbības iespējas.

Biedrību "Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai" 2009. gadā dibināja bijušā Valmieras rajona teritorijā izveidotās pašvaldības - Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novads, kā arī republikas pilsēta Valmiera. Līdz administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai Valmieras rajona un Giterslo apriņķa sadarbība ilga 17 gadu. Lai turpinātu draudzīgās attiecības, bijušajā Valmieras rajona teritorijā ietilpstošās pašvaldības izveidoja biedrību sadarbībai ar Giterslo apriņķi, un šobrīd rit sadarbības 21. gads.

Biedrības mērķi ir veicināt Latvijas - Vācijas sadarbību saimnieciskās, sociālās, izglītības, sporta interesēs, kā arī abpusējās pieredzes rosināšanā un apmaiņā izglītībā, kultūras un sporta jomā, izkopt Eiropas identitātes izjūtu, dot iedzīvotājiem iespēju sadarboties un līdzdarboties, kā arī nodrošināt efektīvu Eiropas Savienības kultūras programmas īstenošanu Latvijā un Vācijā kultūras nozares attīstības veicināšanai.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā