http://katalogs.lv/iecavas-novada-dome
Iecavas novada dome
Iecavas novadu apmeklēs konkursa «Eiropas Gada pašvaldība 2013» vērtēšanas komisija   
Iecavas novadu apmeklēs konkursa «Eiropas Gada pašvaldība 2013» vērtēšanas komisija
2013-09-25

Jau 27. augustā sākās konkursa «Eiropas Gada pašvaldība 2013» otrās kārtas vērtēšana, kurā plānošanas reģioni izvirzījuši 15 pašvaldības. Iecavas novadu vērtēšanas komisija apmeklēs otrdien, 24. septembrī.

Apmeklējot katru pašvaldību, komisija iepazīsies un izvērtēs tur paveikto iedzīvotāju integrācijas un kultūras jomā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistē starptautiskajā sadarbībā. Iecavas novadā komisija viesosies domē, kur viesus sagaidīs folkloras kopa «Tarkšķi», bet vēlāk prezentācijā domes speciālisti iepazīstinās ar pašvaldībā paveikto. Komisija apmeklēs Iecavas veselības un sociālās aprūpes centru, dienas centru «Iecavnīca», Zālītes speciālo internātpamatskolu, Zorģu bibliotēku, Iecavas muižas parku, biedrības «Arhīvs» sporta un vēstures ekspozīciju.

Vērtēšanas komisijas sastāvā ir pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Aplūkot labos darbu novados un pilsētās dosies arī konkursa ģenerālsponsora AS «Swedbank» pārstāvis, konkursa sadarbības partnera SIA «Lattelecom» pārstāve, kā arī Latvijas Avīzes un žurnāla «Logs» pārstāvji. Tāpat arī otrās kārtas vērtēšanas laikā pašvaldībās tiks meklēti Eiropas Gada cilvēki, kuri daudz darba, pūļu, kā arī nesavtību un sirsnību ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, gan iedzīvotāju integrācijas jomā savā novadā, pilsētā.

27. augustā vērtēšanas komisija viesojās Siguldas novadā, 28. augustā - Jūrmalā, 30. augustā - Kandavas novadā, 3. septembrī - Rēzeknes pilsētā, 4. septembrī - Rēzeknes novadā, 5. septembrī - Preiļu novadā, 10. septembrī - Alūksnes novadā, 11. septembrī - Valmieras pilsētā, 12. septembrī - Amatas novadā, 17. septembrī - Rucavas novadā, 18. septembrī - Liepājas pilsētā, 19. septembrī - Talsu novadā. Vēl komisija viesosies: 24. septembrī - Iecavas novadā, 25. septembrī - Jelgavas pilsētā un 26. septembrī - Jēkabpils novadā. Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 18. oktobrī, taču uzvarētāji tiks paziņoti iepriekš.

Konkursa otrajā kārtā noteiks gan Eiropas Gada pašvaldību, gan laureātus četrās nominācijās: «Pašvaldība kultūrai», «Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai», «Pašvaldība veselībai» un «Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai».

Konkursu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Konkursa ģenerālsponsors ir AS «Swedbank». Konkursa sadarbības partneri ir Latvenergo koncerns, SIA «Lattelecom», VAS «Latvijas dzelzceļš». Konkursu atbalsta AS «Grindeks», Taipejas misija Latvijas Republikā, AS «Valters un Rapa», AS «Latvijas Valsts meži» un AS «Laima».

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir «Latvijas Avīze», Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1 un žurnāls «Logs».

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu «Sakoptākais Latvijas pagasts», šogad otro reizi apbalvos Eiropas Gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvām un veselīgām vecumdienām un paaudžu sadarbībai.

Jāatgādina, ka Iecavas novada pašvaldība vairākkārt bijusi konkursa «Sakoptākais Latvijas pagasts» Bauskas rajona laureātu vidū, bet divas reizes - 2000. un 2005. gadā - kļuvusi par šī konkursa uzvarētāju Zemgales reģionā. Konkursa «Eiropas Gada pašvaldība 2013» pirmās kārtas noslēguma pasākumā Iecavas novads saņēma balvu kā otra labākā pašvaldība Zemgales reģionā. Novadam piešķirta arī viena no četrām nominācijām - «Pašvaldība veselībai». Iecavas novada pašvaldību no deviņām konkursa dalībniecēm apsteidza vien Jelgavas pilsēta. Bez jau minētajām Zemgales reģiona pašvaldībām konkursā piedalījās arī Ozolnieku, Dobeles, Auces, Rundāles, Jelgavas novadu un Jēkabpils pilsētas pašvaldības.


Atpakaļ


© Katalogs.lv, 2008 - 2023. Visas tiesības aizsargātas / Tālrunis 20300103, e-pasts: info@katalogs.lv

Šīs datu bāzes, tās daļas vai datu bāzē iekļautās informācijas, vai informācijas
daļas pavairošana vai izplatīšana jebkādā formā stingri aizliegta.

Tāpat arī ir aizliegta lejupielāde automātiskā režīmā